To The Next Step, 'Till The Last Step...

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Trust - Fear


Μάζεψε τα πράγματά σου γρήγορα.. Γρήγορα σου λέω! Άντε κουνήσου, πάμε να φύγουμε από 'δω..  Πριν μας δει κανείς.. Ένα καράβι για δύο μας περιμένει στο λιμάνι της μικρότερης πόλης που μπορείς να φανταστείς και ο καπετάνιος του είναι φίλος μου οπότε δε θα πει τίποτα σε κανέναν, μη φοβάσαι.. Αύριο όλοι θ' αναρωτιούνται.. Μεθαύριο ίσως και να μας ψάξουν. Την επόμενη μέρα θα μας ξεχάσουν, να 'σαι σίγουρη.. Μην τους λυπάσαι, κάποια στιγμή και εμείς θα ξεχάσουμε και τότε όλα θα είναι καλύτερα.. Όμως έλα τώρα που σου λέω, βιάσου πριν ξημερώσει. Εμπιστέψου με και πιάσε το χέρι μου με κλειστά μάτια χωρίς να με φοβάσαι...
Το φεγγάρι είναι το μόνο που θα μας βλέπει και μου υποσχέθηκε πως θα μας φυλάει σ' όλο το ταξίδι μας, όσο μακρύ κι αν είναι.. Για όπου κι αν είναι... Αρκεί να είναι μακριά από 'δώ, από αυτούς, από εμάς.. Από εμάς όπως μας ξέρουν, όπως μας ξέρουμε μέχρι τώρα.. Και θα δεις που αυτή η νέα αρχή είναι το μόνο που μας χρειάζεται.. Το ξέρεις πως έχω δίκιο, απλά βρες τη δύναμη να φύγεις μαζί μου. Εντάξει δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, το ξέρω, αλλά αξίζει τον κόπο, αξίζει να προσπαθήσουμε γιατί στο τέλος θα σταματήσει ο ουρανός μας να βρέχει δάκρυα και θα βρούμε το δρόμο μας.. Πίστεψέ με.. Εμπιστέψου με και πιάσε το χέρι μου με κλειστά μάτια χωρίς να με φοβάσαι...
Και θα κάνουμε πολλά ταξίδια μαζί. Θα πάμε στις 7 άκρες της γης με σκοπό να βρούμε τη λήθη και όταν εμφανιστεί μπροστά μας θα την αγκαλιάσουμε για να ξεχάσουμε ό,τι μας τρώει εκεί πίσω... Και από εκείνη τη μέρα και μετά όλα θα είναι πιο όμορφα, θα δεις.. Αλλά κάνε γρήγορα όσο προλαβαίνουμε και πάμε να εξαφανιστούμε απ' τον κόσμο τους.. Απ' τα βρόμικα χέρια τους και τις ψεύτικες υποσχέσεις τους.. Πάμε να σκάψουμε βαθιά στο χώμα μιας χώρας όπου θα βασιλεύει η ηρεμία και να φωλιάσουμε εκεί κάτω μέχρι ο ήλιος να μας ξυπνήσει σε μια άλλη διάσταση.. Και όσο μακριά κι αν φτάσουμε ποτέ δε θα σ' αφήσω, ποτέ δε θα επιτρέψω να σου συμβεί τίποτα και από κανέναν.. Και όταν θα είσαι κουρασμένη και θα θες να κοιμηθείς θα είμαι εκεί δίπλα σου να σε προσέχω όλη νύχτα.. (Και θα καραδοκώ μ' ένα καλοριφέρ στα χέρια αν χρειαστεί. Από 'κείνα που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν και βγάζουν περίεργους ήχους στ' αυτιά αυτών που δεν ξέρουν...) Μόνο.. Εμπιστέψου με και πιάσε το χέρι μου με κλειστά μάτια χωρίς να με φοβάσαι...

10 σχόλια:

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΨΥΧΗΣ είπε...

Αναρωτιέμαι μήπως κρυφοκοιτούσες τα παιδικά μου χρόνια, γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της ζωής μου, με μόνο όπλο την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλο και τα συναισθήματα μας, το απλό να είμαστε μαζί και όπου βγει χωρίς λογικά επιχειρήματα, χωρίς ξεκάθαρες ποριές, χωρίς ξεκάθαρους στόχους, χωρίς εφόδια, χωρίς κανείς να πει θα είμαστε κοντά σας, δεν θα πω περισσότερα βλέπεις τα συναισθήματα με πνίγουν.

Δεν μπορώ να πω σε κανέναν αν άξιζε το ταξίδι εξαρτάται απο το τι αναζητάς και σίγουρα είναι δύσκολο κρύβει τόσες παγίδες και πάνω από όλα είναι ταξίδι ψυχής.

Εγώ όσες φορές και αν σταθώ στην αφετηρία τον ίδιο δρόμο θα πάρω αλλά πάλι τη ξέρω εγώ που ενώ όλα γύρω μου αλλάζουν εγώ προσπαθώ ακόμα να συνειδητοποιήσω την ύπαρξη μου όχι μέσα από το ζω αλλά από το αισθάνομαι και το συναισθάνομαι, άσε που ακόμη ζω στις 7 άκρες της γης έστω και μόνος.

Ημ/νια
Ένα ταξίδι ζωής
Ένα ταξίδι ψυχής

Υ.Γ. Εύχομαι το ταξίδι σου να σε οδηγήσει σ' αυτό που πραγματικά αναζητάς όλα τα άλλα θα στα πάρει ο χρόνος και θα σου αφήσει μόνο αυτό που αναζητούσες από την αρχή.
Αν στο ταξίδι σου το είχες βρει θα το κρατήσεις, αν δεν... ο χρόνος δεν χαρίζετε θα σε αφήσει στο τίποτα.

ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Liani είπε...

εαν νιωθεις τοση πιεση απο τους γυρω σου καλα θα ηταν να φυγεις. το για ποσο καιρο ειναι δικια σου επιλογη. απλως ελπιζω να κρατας επαφη με μερικους :)
καλο ταξιδι χωρις φουρτουνες.

ΥΓ: οταν διαβασα το "Θα πάμε στις 7 άκρες της γης" με ακουσε ολο το κορδελιο οταν γελασα... και ακομα γελαω που το γραφω (τι πας και θυμασαι :P)
Liani

efhbos είπε...

Ποσες φορες της ειπα να φυγουμε...Αλλα φοβοταν...!

Le Chat Noir είπε...

Φόβος... "πόσο ελεύθεροι" θα μπορούσαμε να γίνουμε αν τον ξεπερνούσαμε. Πόσο πιο ελεύθερα θα αναπνέαμε...






ΧΧΧ

Adis είπε...

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΨΥΧΗΣ,
δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω, ή μάλλον ξέρω τι θέλω αλλά δεν ξέρω πως θα φτάσω εκεί και αν θα έχω τη δύναμη να προσπαθώ μέχρι να το φτάσω. Όπως και να 'χει καλά λες, ο χρόνος θα δείξει τι θα μείνει και τι θα φύγει..

(Η ιδέα του τίποτα πάντως δε μου αρέσει καθόλου.) ;)

Καλό βράδυ. :)


Γλύκα,
δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι καλό.. Καλύτερα να μετανιώνεις για πράγματα που έκανες παρά που δεν έκανες, λένε.. Και εγώ φοβάμαι ότι θα έρθει η μέρα που θα πω την ίδια φράση..

(Επίσης όμως λένε ότι πάντα υπάρχει χρόνος!..) ;)

Καλή σου νύχτα! :)


Liani,
έχεις δίκιο, αλλά ξέρεις, κάπου κάπου σκέφτομαι μήπως δεν είναι ταξίδι για έναν αυτό τελικά...
Σ' ευχαριστώ πάντως.. :)

(Αυτή η φράση είχε εξ αρχής σκοπό να φάρει αυτό το γέλιο.. Βέβαια, αν κρίνω από την έντασή του θα πρέπει να πέτυχε διάνα!! :P Τουλάχιστον ένας το 'πιασε..) ;)

Καληνύχτα τα λέμε από κοντά! :)

Adis είπε...

Efhbe,
μην την παρεξηγείς γι' αυτό.. Οι περισσότεροι είναι αδύναμοι για τέτοια ταξίδια και φοβούνται.. Λίγοι πλέον έχουν καρδιά καπετάνιου... ;)

Καλό βράδυ! :)


Le Chat Noir,
ώρες ώρες σκέφτομαι τι ωραία που θα ήταν αν δεν υπήρχε καθόλου, αλλά μετά λέω... Καλύτερα που υπάρχει εξ αρχής μέσα μας για δίνεται σε όλους η ευκαιρία να τον ξεπεράσουν.. Και όσοι τελικά τα καταφέρουν να βραβεύονται με την ελευθερία που λες και εσύ.. Θέλει κώλο δε λέω, αλλά αξίζει την προσπάθεια και εκεί βλέπεις ποιος μετράει πραγματικά.. ;)

Καλή σου νύχτα! :)
xxx

Prisoned Soul είπε...

Μου έγινε πρόσφατα μία παρόμοια πρόταση...
Αλλά δεν δέχτηκα, το καθηστερώ όσο μπορώ γιατί δεν εξαρτάται ακόμη μόνο από μένα...
Δεν θα μπορόυσα να φύγω, να τα αφήσω όλα πίσω, αν και δεν έχω πολλά, ανήκω σε πολλά και εκείνα θα με αναζητήσουν...
"Το ήθελα όσο δεν φαντάζεσαι...
Μην αμφιβάλλεις γι αυτό."

Τώρα όμως θα δεχτώ καλέ μου Άδη τη δική σου πρόταση και θα ταξιδέψω από εδώ μαζί σου.

Φιλιά.
Υπέροχο κείμενο...

Adis είπε...

Sweet truth,
χαίρομαι που πέρασες και από 'δω. Κάθησε κερνάω καφέ! :P

Είπες πως δε δέχτηκες και πως το καθηστερείς όσο μπορείς, που σημαίνει πως τίποτα δεν τέλειωσε ακόμη, σωστά? Ίσως έρθει και η ώρα του "ναι".. ;)
Όπώς και να 'χει εσύ ξέρεις καλύτερα και πιστεύω να κάνεις αυτό που είναι σωστό για 'σένα στο τέλος. Αυτό που πραγματικά θα θες πιο πολύ.. Αρκεί ν' αξίζει κατά τη δική σου κρίση..

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Καλό απόγευμα.. Φιλιά. :)

annanas είπε...

Άτιμε φόβε! Ξύνεις πληγές μικρέ...

(sweet truth πήγαινε όσο ισχύει η πρόταση)

Adis είπε...

Annana,
πες της τα!
Πληγές ε? Καλά καλά σταματάω.. Για τώρα... Αλλά όπως και να 'χει είναι κρίμα..

Καλό βράδυ! :)

Kiitos...